Kesäkuun alun illassa vuonna 2019 tapasivat Velho ja Metsätär aikeinaan musisoida yhdessä. Eivätpä he sinä uudenkuun iltana tienneet, millainen maailma heidän eteensä aukenisi!

 

Metsättären vuosia soinut laulu sai seurakseen Velhon varmoissa käsissä kaikuvan shamaanirummun, ja Metsättären rumpu pääsi rytmittämään Velhon huilun tuottamia sävelmiä. Kansanlaulut ja keskiaikaiset, monta sataa vuotta vanhat melodiat sekä mystiset sävelmät alkoivat soida metsissä, kaduilla ja puistoissa.

 

Vähitellen luonnon ihmeet, kiertokulku ja elämän rytmit alkoivat mystisesti saada uusia sanoja ja säveliä lauluntekijä-Velhon kammiossa. Rumpu ja laulu, tuo ikivanha yhdistelmä, oli pian tämän kaksikon ominta musiikkia. Metsätärkin tarttui kynään ja kirjoitti lyriikoita Velhon sävellyksiin. Syntyi soivia tarinoita niin metsän hengistä, voimaeläimistä, keijuista, lammen nymfeistä kuin Tuonelan lautturistakin.

 

Tästä innostuneena Velho tarttui kitaraan, Metsätär kanteleeseen, ja sävelmät saivat lisää sävyjä. Syntyi riimuloitsuja ja ikiaikaisia kertomuksia linnojen ja kartanoiden kummituksista ja hengistä, noitavainosta ja urheasta miekan taiturista. Lumoavat tarinat rakkauden mystiikasta kuljettavat kuulijoita halki vuosisatojen, läpi elämän ja kuoleman.


Mielikuvamatkoja mystiseen maailmaan - Duo Mysticus